středa 23. prosince 2015

Moje nej (pod)zimní rtěnky

Nejsem si moc jistá jak je to dlouho, ale je fakt, že už nějakou dobu si neumím moc představit život bez rtěnek. Dřív jsem rtěnky nějak extra neřešila a nenosila, ale to už teď opravdu neplatí. Bohužel nemám žádnou mega velkou sbírku, ale pracuju na tom :).
A teď už tedy k věci. Původně jsem chtěla vybrat jen 3 rtěnky, které v tomhle období zbožňuju nejvíc, ale to fakt nešlo... Na konec jsem skončila u 4, což není zas až takový rozdíl, ne?


Co je mi známo, tak spousta blogerek a youtuberek nedá dopustit na rtěnky Kate od Rimmelu. Já je mám taky ráda, ale pro mě vždycky byly topkou rtěnky od Maybelline. Jednak se mi líbí jejich odstíny a taky mají naprosto senzační výdrž, což je hodně velké plus.


A protože mám Maybelline opravdu ráda, nikoho asi nepřekvapí, že mezi mými pod/zimními oblíbenci mám hned dva zástupce této firmy. Dále potom 1 rtěnky od Rimmelu a k nim přibylo Lipcolor butter od Astoru.


1. Lipcolor buttery od Astoru jsem nikdy moc nemusela, ale ty matné verze mě docela zaujaly. Upřímně se mi zdá, že to nemá dokonale matný finish, spíše saténový. Ta barva je ale krásná. Bohužel na fotce vypadá dost do hněda, ve skutečnosti je ale spíše borůvková s kapičkou růžové. V obchodech ji můžete najít pod číslem 026 a s názvem Royal Diva.

2. Matná rtěnka 970 Daring Ruby od Maybelline je naprosto skvělá. Je to klasický červený odstín s trochou oranžové, ale na mých rtech se ten oranžový podtón docela ztrácí. Co na téhle rtěnce ale miluju nejvíc, je dokonalý matný finish. To se u nás v drogerce jen tak nevidí. Navíc výdrž je prostě senzační. Přežije jídlo, pití, mluvení (a že já mluvím fakt hodně).. No prostě všechno. Jediná nevýhoda téhle rtěnky je to, že hrozně vysušuje, což je ovšem logicky způsobeno tím, že je matná. Ještě jsem asi nenarazila na matnou vyživující rtěnku.. Vy jo?

3. Tmavě rudá rtěnka od Rimmelu z červené řady Kate v odstínu 107. Já mám na podzim moc ráda hlavně tmavé rtěnky a nebráním se ani vampy odstínům, ale ty se mi nějak špatně shání. Tahle 107 není až tak tmavá, takže mě opravdu nedělá problém si ji dát i do školy a na denní nošení. Vydrž není tak super jako u rtěnek od Maybelline, ale den ve škole dá celkem v klidu. Musím ji ovšem přetřít pokud něco jím.

4. Jako poslední tu pro vás mám něco jemnějšího a ne tak výrazného. Je to opět rtěnka od Maybelline v odstínu 342 Mauve Mania a nosím ji především ve dny, kdy mám výraznější oči a nechci, aby to bylo celé až moc přehnané. Navíc jsem si ji musela koupit, protože mauve odstín jsem ještě neměla, takže... jsem prostě musela. Tahle rtěnka je hodně krémová a tím pádem nemá zas tak velkou výdrž, ale tím, že má přirozenou a světlou barvu, nedělá zas takovou neplechu když na rtech mizí. Finish má lehce lesklý a co mě na ní dostalo nejvíc, je ta úžasná vůně. Ano, vím že je to normální, že rtěnky nějak voní, ale u téhle rtěnky je to něco extra. Hned když jsem ji otevřela mě ta vůně praštila do nosu. Musím říct, že je to asi nejvoňavější rtěnka co vlastním.

No a to je vše. Co vy a rtěnky v tomhle období? Nosíte rtěnky? Rozdělujete je na letní a zimní nebo je vám to fuk?

2 komentáře:

  1. Lipcolor buttery od Astoru vypadá naprosto fantasticky, přemýšlím, že bych do něj taky šla! :)

    ChicByJane.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Tiež som siahla po maslách Astor až ked prišli s matnými odtieňmi, proste nemám rada shimmer efekt na perách a veľmi ani na očiach. Teraz mám aj nový rúž Rimmel, ale iný, nie tento Kate, ten s fialovými vrchnáčikmi a je úžasný, nosím ho stále.
    Bianka

    OdpovědětVymazat