pondělí 8. června 2015

Taste test: Walden farms

Dokážete si představit, že všechna ta nezdravá a tučná jídla, všechny sladkosti a dobroty by byly o něco lepší? Co kdyby neměly vůbec žádné kalorie, žádné tuky ani cukry? Utopie? Asi jo, ale do něčeho podobného se pustila značka Walden Farms.


Pokud si název této značky vygooglíte, zjistíte, že je to firma působící už poměrně dlouho (od 70. let minulého století). Výrobky od Walden Farms by měli být "nízkokalorickými a nízkotučnými pochoutkami". To je přece super ne? Viděla jsem tyto výrobky několikrát na Instagramu a různých blozích, kde mě docela upoutaly. Představa, že si na palačinky liju karamelový sirup, který nemá žádné kalorie? YES! No a tak jsem se rozhodla něco od téhle firmy vyzkoušet. Bylo mi jasné už při objednávce, že to tak úplně zdravé není, ale hold jsem to testnout musela.

Jako první jsem tedy vyzkoušela Caramel syrup, protože karamel já můžu. Je fakt, že složení je takové všelijaké, ale myslím si, že pokud to do sebe neházíte po litrech, tak vám to nijak neuškodí. 
Když jsem k sirupu přičuchla, byla jsem mile překvapena. Vonělo to po karamelu a já se nemohla dočkat až ochutnám. A? Není to zas až tak špatné. Vím, že spousta lidí na tu chuť nadává, ale mě to zas až tak děsné nepřijde. Naopak, pokud se to nepřežene, myslím, že vám to může hezky osladit život. Ale opravdu bacha na množství. Jednou mi ujela ruka a to fakt nebylo dobré. Bylo to děsně sladké a ještě s takovým chemickým ocasem, takže jen trochu a dost.


A protože mám sladké fakt ráda, rozhodla jsem se, že vyzkouším i jejich "džem". Co se příchuti týče, tak jsem měla celkem dost rychle jasno. Vybrala jsem si borůvku! Ooooo jak jsem se těšila až ochutnám!!! Otevřela jsem sklenici, vzala nůž a ďobla do džemu. Bohužel, jak jsem nůž vytáhla, moc mi na něm nezbylo. Spíš než džem to připomínalo nějaké želé a to já fakt nemám ráda. Po chvíli se mi ovšem podařilo napaplat kousek krekru a mohlo tedy dojít k ochutnávce. Tentokrát to bylo fakt fuj! A to docela hodně. Řekla bych, že snesu dost a sním téměř cokoliv, ale tenhle "džem" má naprosto nechutný ocas. Když jsem to spolkla, cítila jsem tu pachuť ještě pekelně dlouho....

Nooo takže suma sumárum, sirup se dá a celkem často ho používám (většinou k snídani na palačinky, lívance nebo pak na svačinu do jogurtu či do tvarohu). OVŠEM borůvkový džem fakt NE! Nikdy nikdy nikdy víc! Zkoušela jsem ho různě použít a nakombinovat, ale prostě ne. Pořád ta stejná pachuť a stále ve stejné síle. To je bohužel ona daň za nízkokalorické "kalorické" jídlo.

Máte s výrobky od Walden Farms zkušenosti? Pokud ano, chutnalo vám?

5 komentářů:

  1. Tak o teto firmě slyším prvně, jsem ráda že jsem se dozvěděla něco nového

    OdpovědětVymazat
  2. Slyším o ní už po několikáté, několikrát jsem už chtěla výrobky objednávat ale pravidlo "pokud to zní až moc dobře, není to pravda" mě zarazilo, myslím, že zbytečně vyhozené peníze pro obyč člověka jako jsem já, co se nechystá na soutěž :D A hlavně se snažím o clean eating a to složení je prostě... všelijaké :D A o tom džemu... bez kalorií to nemohlo ovoce vidět ani z rychlíku, kdo ví, co v tom je :DDD

    http://myway-tofitness.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj je to tak. Já tušila, že to bude fuj, ale musela jsem to zkusit! :-D

      Vymazat
  3. Příště zkus sirupy od MyProtein, to je úplně o něčem jiném (mám i zkušenost s WaldenFarms) :)

    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem na nimi uvažovala, ale pořád nevím, jakou příchuť :)

      Vymazat