pátek 5. června 2015

S kůží na trh aneb hubnutí a já

V první řadě bych se vám všem chtěla omluvit za totální neaktivitu na blogu... Důvod je zcela jednoduchý- zkoušky. Letos mám opravdu asi nejvíc zkoušek, co jsem kdy měla a k tomu mám ještě dvě práce a samozřejmě nějaké ty povinnosti doma. Tím pádem mi už teď nezbývalo zrovna moc času na blog a vlastně jsem neměla ani moc náladu . Každopádně teď se se zkouškovým v podstatě blížím do finiše, takže se zase můžete těšit na nové články (nápadů a plánů je hodně, tak jsem zvědavá, co všechno z toho uskutečním :D).
Toliko něco málo na úvod, ale teď už k dnešnímu článku. Hodně dlouho jsem přemýšlela, zda se do toho mám pustit či ne. Kdo trochu tenhle blog sleduje, tak ví, že většinu svého života bojuji se sou váhou a prostě se mi nedaří ji dlouhodobě nějak udržet, takže pořád přibírám, hubnu, přibírám, hubnu atd... Můj život se v posledních letech jednoduše skládá z fází, kdy je mi to fuk a z těch, kdy se sebou něco dělám. Teď už tedy nějakou chvíli něco dělám, tak jsem se trochu rozhodla zmapovat svůj (ne)pokrok. No a v téhle části nastává ta pasáž, proč jsem si nebyla jistá, zda tenhle článek uveřejňovat či ne... Udělal jsem si fotky než jsem začala a před pár dny jsem si řekla, že udělám srovnání. A jak to dopadlo?


Prozatím asi nějak takhle... Fotka vlevo (první) je můj současný stav a fotka vpravo (prasečí fujfoto) tuším někdy konec loňského léta. Je mi jasné, že za tak dlouhou dobu to není nic moc, ale abych vám trošku objasnila svůj "vývoj" :D. Pokud bych spočítala čas, kdy jsem něco dělala pro to, abych zhubla, dojdeme k číslu rovnajícímu se době zhruba měsíc a půl. Mezi tím jsem to vůbec neřešila (ehm kromě hromady keců :D), jedla co mi přišlo pod ruku a v podstatě neměla moc pohybu. 
Vím, že mám před sebou ještě hodně práce, ale tohle není sprint. Času mám v podstatě víc než dost (ne, nejsem ten typ "hubneme do plavek"), takže pěkně pomaloučku a polehoučku, abych z toho neměla náhodou nějaký šok :D.
A proč jsem se vůbec rozhodla "jít s kůží na trh"? Mně osobně takovéto články hodně pomáhají a připomínají mi, že v tom nejsem sama, tak doufám, že to třeba pomůže i někomu jinému. 
Na závěr bych ještě ráda zmínila, co vlastně dělám pro to, aby šla kila dolů. Hlavní je určitě jídlo. To znamená, že se snažím jíst zdravě, ale pro mé psychické zdraví jednou za týden zařazuji "prasečí den", kdy jím v podstatě cokoliv co chci. Vzhledem k tomu, že jsem hodně trpěla záchvatovým přejídáním, tak mi tenhle den prostě pomáhá držet to na uzdě. Co se pohybu týče, tak moc nedělám cardio, protože mě to straaaaaaaaaaašně a děsně moc nebaví... Momentálně cvičím Pop pilates for beginners s Cassey Ho + 30 day flat ABS challenge a jsem spokojená.
To by pro dnešek bylo asi vše... Budu ráda za vaše komentáře i poznámky a také by mě určitě zajímaly vaše zkušenosti s hubnutím, zdravým životním stylem atd...
Mějte se fanfárově! 



1 komentář:

  1. Taky se snažím hubnout a vlastně je o tom celý blog :D
    Je fajn, že jsi s tím tak vyšla, mnohé lidi motivuje ještě více se sebou něco dělat, když se takhle "ukážou" světu :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat