neděle 21. února 2016

Rtěnky Maybelline: Plum passion a Galactic Mauve

Rtěnky, rtěnky, rtěnky... A ještě jednou rtěnky! Ano, miluju je a spolu s kabelkami jsou mojí úchylkou. Mám dojem, že si poslední dobou kupuju aspoň jednu rtěnku za týden, ale sem tam i dvě nebo tři.. Včera jsem seděla s přáteli na pivu a jeden kámoš se mě zeptal, kolik rtěnek jsem si koupila tenhle měsíc... No a protože jsem u sebe neměla seznam nákupů a novinek za únor, nedokázala jsem odpovědět. Fakt jsem netušila. A upřímně z hlavy to nedám ani teď... Jo, měla bych se stydět. Jenže když já tomu nedokážu odolat. Tolik odstínů a finishů...


Co se značek týče, tak zatím mám nejvíce rtěnek asi od Maybelline a v závěsu se drží Rimmel, který mi ale mnohem víc vysušuje rty. Nemám těch rtěnek nijak moc, ale myslím si, že už alespoň vím, co mi vyhovuje více a co méně.


Tentokrát jsem ulovila 2 rtěnky Maybelline v odstínech 240 Galactic Mauve (vlevo) a 365 Plum passion (vpravo). Jsou to klasické Color Sensationalky, takže mě na rtech naprosto vyhovují.

nahoře 240 Galactic Mauve, dole 365 Plum passion

Obě jsou krémové a nijak extra nevysušují rty. Píšu "nijak extra", protože pokud je mám na rtech celý den, tak ano, rty nejsou úplně v nejlepší kondici. Jak už jsem ale říkala několikrát, moje jsou kapitola sama pro sebe... Neustále vysušené a popraskané... Čili vy, kdo máte rty v normě, myslím, že nebude mít problém.


Jako první tu máme odstíny Galactic mauve, do kterého jsem se v drogerce totálně a naprosto zamilovala! Letos jsem si hodně oblíbila mauve odstíny a poslední dobou se mi hrozně líbí takové ty holografické a duhové odlesky. No a i když to na té fotce není moc vidět, tahle rtěnka má krásné odlesky do zlaté a z určitého úhlu i do takové lehce nazelenalé. Musím říct, že je to fakt boží barva a nejsem si jistá, jestli jsem  v drogériích viděla něco podobného. Řekla bych, že ne. Pokud byste ale chtěli podobný efekt, ale dražší barvu, běžte juknout do MACu, kde mají jednu celou řadu s právě takovými holografickými odlesky.


Rtěnka v odstínu Plum passion taky není podle mého názoru nijak nudná, ale finish má obyčejný saténový, což je v pohodě. Takové neurazí, nenadchne. Prostě rtěnková klasika. Dost se mi ale zalíbila ta barva, protože kromě mauve barev jsem si letošní zimu oblíbila i fialovou barvu na rtech. Ani nevím proč, ale myslím, že za to může Petra Lovely Hair. Uznávám, že tahle barva je docela výrazná, ale mě to vůbec nevadí. Já s ní chodím klidně i do školy a nijak mě to netankuje.

Obě rtěnky vydrží tak 6 hodin docela v pohodě a nevadí jim ani jídlo a pití, což mám právě na Maybelline rtěnkách moc ráda. Já jsem tedy opět spokojená :).

To je pro dnešek vše a vy mi třeba napište, jakou značku rtěnek máte nejraději vy :).

5 komentářů:

  1. Moje oblíbené rtěnky jsou Astor Heidi ale jinak Rimmel nezklame. Oba odstíny se mi moc líbí, hlavně Plum passion.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, od Astoru jsem kdysi měla nějakou rtěnku, ale už ji nemám. Hmm asi bych mohla dokoupit :)

      Vymazat
  2. Ta vyrazna se mi libi. :-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám nejraději značku essence, mají velký výběr v barvičkách.
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mají. Essence je fajn, ale štve mě, že ty rtěnky nic nevydrží :(

      Vymazat