středa 1. března 2017

Makynina maltská mrkvová polévka

Ahoj všichni! I když jsem měla včerejší den dost nadupaný (ostatně jako každé úterý), tak mi to nedalo a ještě večer po práci jsem se rozhodla, že si nutně musím uvařit polévku. Podívala jsem se na zásoby v lednici a ve spíži a zkonstatovala, že ukuchtím polévku, kterou mě naučila kamarádka Makyna, kterážto si ji přivezla ze svého pobytu z Malty. Každopádně to není nic náročného ani exotického a vsadím se, že něco takového už spousta z vás zná. Pro mě to ale před rokem byla prostě novinka, kterou jsem si ale zamilovala.

Budete potřebovat: 
- nějakou mrkev
- 1 - 2 brambory
- zeleninový vývar (já jako prasák použila tu umělou "vaničku")
- kousek čerstvého zázvoru
- kokosové mléko (já dala 2 lžíce) (v původním receptu nebyla, ale je to moc fajn)
- sůl, pepř, případně další koření dle chuti
- slunečnicová semínka na posypání
Množství neuvádím, protože jde jen o to, kolik toho chcete mít a hlavně byste měli mít vždycky víc mrkve. Normálně bych klidně na takové množství mrkve použila jen jeden brambor, ale chtěla jsem, aby polévky bylo více. Na konec to byla stejně jen jedna porce a půl.


Příprava
Příprava této speciální polévky je velice složitá a náročná a zvládnou ji jen ti nejlepší kuchaři.. Néé dělám si srandu. Je to naprosto easy! Mrkev, brambory a kousek toho zázvoru oloupejte a nakrájejte na malé kousky (aby se to rychle uvařilo).



 Pak všechno vezměte, hoďte do hrnce a zalijte vodou (případně vývarem), která by měla být zhruba do výše zeleniny. Raději dejte vody méně, protože přidávat je snazší než se pak vztekat, že je polévka moc řídká a pokoušet se ji vyvařit (jo, stalo se mi to..). Když začne voda s mrkví, brambory a zázvorem vřít, přidávám "vývarovou vaničku" (ehm termínus technikus :D). Tento krok samozřejmě přeskočte, pokud jste místo vody zalévali vývarem.
Pak už jen vše nechte povařit do změknutí.Vypněte sporák. Po té vezměte tyčový mixér a vše hezky rozmixujte. Pokud chcete, nemusí to být dokonalé. Já mám třeba ráda, když jsou v polévce kousky zeleniny. Když má polévka takovou konzistenci jakou chci, přidám ještě kokosové mléko a dochutím solí, pepřem či Solčankou (jakože zdravá vegeta).



Na konec už jen posypte slunečnicovými semínky a hurá! Dokázali jste to! Polévka je hotová a vy si můžete dát do nosu.

To už je tedy pro dnešek všechno a vy mi dejte vědět, jestli máte polévky rádi nebo je vůbec nepotřebujete. Já jsem totiž poslední dobou dost polévková a přijde mi to jako fajn teplá véča.

5 komentářů:

  1. Taky vyzkouším. Už nevím co furt vařit :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to dobré a hlavně snadné, což je pro mě velké plus 😀

      Vymazat
  2. Haha ale.v originalu se to jmenuje polevka od Kiky Maltske nerada bych se chlubila cizim perim �� jina jsem samozrejme poctena ze mohu byt soucasti tveho blogu!

    OdpovědětVymazat